Hlavní obsah

Na Novojíčínsku kosila smrt na silnicích letos už po deváté

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je mu devatenáct let. V září získal řidičské oprávnění, za 14 dní nedal přednost v jízdě a způsobil dopravní nehodu. V pondělí v noci nezvládl u Bordovic řízení a narazil s plně obsazeným vozem do sloupu. Tři lidé byli zraněni, spolujezdec zahynul.

Foto: PČR Nový Jičín
Článek

"Mladý muž projížděl  Bordovicemi. Na přehledném úseku při průjezdu mírné pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vůz dostal smyk a narazil do sloupu elektrického vedení," uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

„Osmnáctiletý mladík byl v okamžiku příjezdu zdravotníků v bezvědomí, lékař u něj zjistil zástavu dechu i srdeční činnosti. Byla zahájena resuscitace, pacient však utrpěl smrtelná poranění, kterým na místě podlehl," popsal tragédii mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že řidič utrpěl lehčí zranění hlavy.

Patnáctiletá spolujezdkyně, která seděla na zadním sedadle, musela být z havarovaného vozidla vyprošťována. Má zranění pánve a dolních končetin. Poslední pasažérka, o rok starší dívka, vyšla z nehody bez zranění. Všichni byli převezeni na chirurgickou ambulanci novojičínské nemocnice.

Dechová zkouška byla u řidiče negativní, vůz policisté zajistili pro znalecké zkoumání.  Okolnosti i průběh dopravní nehody vyšetřují dopravní policisté společně s kriminalisty.

Osmnáctiletý spolujezdec se stal devátou obětí letošních dopravních nehod na Novojičínsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám