Hlavní obsah

Na nádvoří děčínského zámku zazní Prodaná nevěsta

Novinky, František Šuman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se dobrou tradicí, že na letní prázdninové období je na děčínském zámku připravena řada atraktivních kulturních akcí. Zcela mimořádnou kulturní událostí letošního léta bude uvedení známé Smetanovy opery Prodaná nevěsta pod širým nebem na hlavním nádvoří.

Foto: Miloš Vavřička, Zámek Děčín, p. o.
Článek

Představení je výjimečné tím, že nejtradičnější česká opera zazní v atraktivním podání sólistů a sboru operního ansámblu z kanadského Vancouveru a za doprovodu Severočeské filharmonie Teplice.

Zahraniční sólisté zavítají do České republiky v rámci Evropské hudební akademie, projektu, který odstartoval v roce 2007. Díky němu se do Čech každoročně sjíždějí mladí talentovaní operní pěvci a dirigenti z celého světa, kteří zde spolu s mezinárodním inscenačním týmem připravují operní představení a koncerty.

Za dobu trvání tohoto projektu se v kurzech objevili i pozdější vítězové pěvecké soutěže Metropolitní opery v New Yorku. Inscenace tohoto projektu byly v minulosti uvedeny například v amfiteátru zámku Konopiště, ve Stavovském divadle v Praze, v Rudolfinu a také ve Vancouveru.

Letos se představení odehrají v divadlech v Teplicích a Jablonci nad Nisou, jediné provedení pod otevřeným nebem bude právě na nádvoří děčínského zámku. Všechny tyto okolnosti slibují opravdu nevšední zážitek, který by mohlo pokazit snad jen počasí. Pro případ deště je proto připravena náhradní varianta – koncertní verze představení se odehraje v Knihovním sále děčínského zámku. Prodaná nevěsta zazní na děčínském zámku 20. července od 20:00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám