Hlavní obsah

Na mníšeckém zámku potkají děti královnu Elsu i další pohádkové postavy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. a v neděli 5. února se kromě klasických prohlídek konají na zámku v Mníšku pod Brdy také prohlídky pro rodiny s dětmi. Potkají ledovou královnu Elsu a ve sklepení i další pohádkové bytosti.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Královna Elsa přijede opět na návštěvu do mníšeckého panství. Děti ji potkají při zábavné prohlídce slavnostních sálů, salónků a jídelen. Zažijí dobrodružství při hledání jejího kamaráda Olafa a při tom se dozvědí, kde se přikládalo do kamen, co pili rytíři při hostinách nebo jak se zvonilo na služku a ještě spoustu dalších zajímavostí.

Prohlídkou zámeckých komnat ale dobrodružství končit nemusí. Kdo bude pokračovat na prohlídku Kouzelného sklepení, ten vstoupí do světa pohádkových hrdinů.

Kromě Zimní víly, která zrovna vládne na mníšeckém panství podobně jako Elsa v Ledovém království, se těší na návštěvníky i vodník s Rusalkou, čert a ježibaba nebo anděl připomínající dávného stavitele zámku. Nechybí ani královská rodina se spícím králem jako v Šípkové Růžence. On už totiž panuje moc dlouho, je unavený, a tak pořád podřimuje.

Prohlídky pro děti se konají 4. a 5. února od 13:15 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám