Hlavní obsah

Na minitriatlon VALACHYMAN míří také Lukáš Bauer a čerstvý mistr Petr Vabroušek

Novinky, Martina Žáčková

Sportovní hvězdy zvučných jmen míří na 2. ročník triatlonu VALACHYMAN, který se uskuteční v pátek 10. srpna u Nového Hrozenkova. Svou účast opět potvrdil Petr Vabroušek, nejlepší český triatlet na dlouhých tratích. V rámci závodní přípravy se zúčastní také Lukáš Bauer, nejlepší český běžec na lyžích.

Foto: archiv Resortu Valachy

Petr Vabroušek loni přivezl na VALACHYMANa také svého syna Filipa. Oba Vabrouškové budou závodit i letos.

Článek

„S oběma sportovci poměří síly čtyři stovky dalších individuálních závodníků či štafet. O závod byl velký zájem, startovní listina je již dva týdny beznadějně plná a další zájemce už bohužel musíme odmítat. Ty, na které se nedostalo, ale rádi uvítáme v rolích diváků. Závod bude určitě atraktivní podívanou,“ uvedl jeden z organizátorů Vladimír Sušil.

Petr Vabroušek míří do Nového Hrozenkova jako čerstvý držitel titulu mistra republiky. „Už se hodně těším. Pohodová atmosféra VALACHYMANA mi připomíná mé triatlonové začátky před více než dvaceti lety. Skvělá organizace naopak připomíná dnešní špičkové podniky v zahraničí,“ nechal se slyšet Petr Vabroušek.

Ve výborné formě je ale i Lukáš Bauer, pro kterého je to zároveň první příležitost k návštěvě Valašska. „Ještě nikdy jsem na Valašsku nebyl, vždy jsem jen projížděl autem. Moc se těším i na atmosféru kolem závodu, která bude určitě skvělá,“ prohlásil. Na startu nebudou chybět ani další zkušení sportovci, mj. Přemysl Žaludek, který loni obsadil druhé místo za Petrem Vabrouškem se ztrátou pouhých 6 vteřin, či loňská vítězka ženské kategorie Lucie Javorová.

Závod začne ve 14 hodin u vodní nádrže Na Stanoch známé také jako Balaton. Sportovci nejprve absolvují plavání na 250 m. Následuje cyklistická část v délce 12,1 km a nakonec běh na 3,6 km Novým Hrozenkovem po cyklostezce Bečva. Petr Vabroušek a Lukáš Bauer stanou na startu jako poslední po půl páté odpoledne.

Nejlepší sportovci budou odměněni cenami od společností Cetelem, Nutrend a od Resortu Valachy Velké Karlovice, který je hlavním pořadatelem. Připraveno bude také vyžití nejen pro děti v podobě skákacího hradu, ale i pro jejich rodiče, kteří se budou moci seznámit s nejnovějšími technologiemi TV a foto se značkami LG a Nikon. Podrobnosti k akci jsou uvedeny na www.valachyman.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám