Hlavní obsah

Na Mikulovsku letos potřebovali hasiče nejvíc za poslední roky

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulovští hasiči mají tento rok našlápnuto k rekordnímu počtu výjezdů za posledních pět let.

Foto: Dana Smrčková

Zbrojnice požární stanice v Mikulově.

Článek

Požárníci z mikulovské zbrojnice zasahovali k 11. listopadu už ve 176 případech, to je ve srovnání s loňským rokem o čtyřicet jedna výjezdů víc. A tento rozdíl pravděpodobně do konce prosince ještě o něco naroste.

„Zvýšení počtu výjezdů osobně přičítám zintenzivnění rekreační činnosti v areálu pavlovského Yachtclubu,“ odhaduje velitel mikulovské požární stanice Emanuel Vašíček.

Podle vedených záznamů hasiči stále častěji pomáhají u dopravních nehod, zajišťují technickou pomoc, jako je třeba odstraňování překážek na komunikacích či čerpání vody ze sklepů, nebo zachraňují osoby a materiál z vodní hladiny. „Požáry v naší činnosti v současné době už nepřevažují,“ podotkl Vašíček.

Mikulovská požární stanice je jednou ze tří poboček Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje na Břeclavsku. Do jejího hasebního obvodu spadá celkem šestnáct obcí, tedy všechny obce Mikulovska vyjma Jevišovky a Drnholce.

„Zprávy o událostech přijímá a vyhodnocuje nejprve Krajské operační středisko v Brně, které na místa následně vysílá jednotky příslušných požárních stanic. Díky tomu vyjíždíme k minimálnímu počtu planých poplachů,“ pochvaluje si Vašíček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám