Hlavní obsah

Na mikulovské Voříškiádě budou soutěžit psi bez rodokmenu

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po páté se bude pod taktovkou spolku 7 DNÍ konat na mikulovské amfiteátru Voříškiáda. Tato (ne)tradiční soutěž je určena pro všechny milovníky psů bez rodokmenu. Vypukne v neděli 20. září od 14 hodin.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Po nezbytné registraci a veterinární prohlídce soutěžících začne samotná soutěž, která bude trvat do 17 hodin. Odborná porota bude posuzovat dovednost a poslušnost soutěžících, hodnotit se bude i rozhovor s moderátorem a představení se a také společná aktivita s páníčkem na připravené dráze.

A co si mají majitelé psů, kteří chtějí se svými čtyřnohými kamarády soutěžit, připravit? „Hlavně zdravého pejska a očkovací průkaz s platným očkováním,“ uvedla Monika Gajdušková ze spolku 7 DNÍ. Startovné je 30 korun za jednoho psa.

Na každého soutěžícího čeká odměna. „První tři nejlepší získají hodnotné ceny od našich sponzorů, volit se bude i psí sympaťák,“ doplnila spoluorganizátora Barbora Vítová.

Odpoledne zpestří ukázky psího sportu agility v podání klubu Jumpingdogs Lednice. 

Reklama

Výběr článků

Načítám