Hlavní obsah

Na lup se vydali pod rouškou sněhové vánice

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani sněhová vánice nepomohla dvojici mužů, kteří si patrně mysleli, že když venku řádí metelice, tak venku nepotkají ani živáčka, natož strážníky. Tato dedukce jim k jejich smůle poněkud nevyšla.

Foto: Městská policie Bílina

Krádež železa

Článek

Dvojice mužů z Bílinska se vydala na svoji zlodějskou výpravu v sobotu krátce po jedné hodině ranní. Na mušku si vzali vše, co by šlo zpeněžit ve sběrně. Aby se s případným železným nákladem nemuseli lopotit ručně, vybavili se ručním vozíkem.

Strážníci, kteří v té době hlídkovali v blízkosti jednoho z bílinských supermarketů, si prostě nemohli ve sněhu nevšimnout čerstvých stop po dvoukoláku. Indicie byla pro zkušené strážníky jasná. Dvoukolák, sobota, jedna hodina ráno... To na sto procent nebude poštovní doručovatelka. Nebyla.

Stopy hlídku dovedly nejprve ke kovovému reklamnímu poutači, u něhož byla jedna část viditelně před chvílí odmontována. Strážníci po stopě pokračovali dál. Stopa je bezpečně dovedla až ke dvojici mužů, kteří na dvoukoláku sice neměli část reklamního poutače, zato měli na káře naložena kovová vrátka a jiné železo, které odcizili na bílinském atletickém stadionu. Když přišla řeč na část reklamního poutače, ani nezapírali a ukázali místo, kam si plech z poutače cestou schovali.

Podle vyjádření velitele hlídky zasahujících strážníků Městské policie v Bílině, pachatelé uvedli, že si plech schovali s tím, že ho ráno odvezou do sběrny. Ostatně ve sběrně měl skončit i ostatní lup. Neskončil. Zato oba lapkové skončili v rukou Policie ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám