Hlavní obsah

Na Lipno se sjede špička kiteboardingu

Novinky, Adéla Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 16. a 17. května se v kempu Jestřábí v Černé v Pošumaví uskuteční kiteboardové závody. Sport, který si u nás získává stále více příznivců, tak budou moci obdivovat takřka všichni, kdo mají rádi vodu, vítr a pohled na sportovce, kteří jsou doslova ve svém živlu.

Foto: Archiv pořadatele

Plakát k akci

Článek

Co vlastně kiteboarding je?

Kiteboarding je sport, při kterém závodník jede po vodě na speciálním prkně a využívá při tom tažného draka. Tento sport se sice řadí mezi extrémní, díky rychlému vývoji a spoustě inovací ve výstroji se však stává dostupnějším a bezpečnějším i pro širší veřejnost.

Provozovat se dá v několika formách – nejen na vodě, ale i na sněhu (snowkiting), na zemi (landkiting) i jako buggykiting. Drak se dá využít i při jízdě na mořském kajaku. Vybrat si zkrátka může každý.

Podmínky na Lipně jsou pro kiting jako stvořené

Logicky vzato organizátoři závodů v kiteboardingu vyhledávají lokality, které svými podmínkami provozování tohoto rychle se rozvíjejícího sportu umožní. Lipno je pro takovou událost jedinečné, což potvrzuje i Helmut Scheismussen, který za kitováním na Lipno dojíždí dokonce až z německého Mnichova.

Co se bude o víkendu dít?

Jak již bylo řečeno, jedná se o závody na vodě. Pojede se tedy klasický okruhový závod, kterého se zúčastní republiková špička.

„Pozvaní jsou i závodníci ze zahraničí a kromě skvělé divácké podívané, kterou kite závody bezesporu jsou, bude možné testovat nové kite vybavení a blíže se seznámit s tímto dynamickým sportem,“ uvedl Martin Lafek, ředitel závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám