Hlavní obsah

Na Letní olympiádu dětí a mládeže do Plzně pojede i pětice atletů z Velkého Meziříčí

Novinky, Miloš Vokoun

Začátek letošní atletické sezóny byl u mladých atletů v celé České republice ve znamení boje o nominace na Letní olympiádu dětí a mládeže.

Foto: Miloš Vokoun

Petr a Ivo na startu závodu

Článek

Letní olympiáda se koná jednou za dva roky, střídavě s olympiádou zimní, jejíž poslední ročník pořádal právě kraj Vysočina. Letos toto sportovní klání bude hostit západočeská metropole Plzeň.

V červnu se do Plzně sjedou mladí sportovci ze všech krajů, aby si v přímém zápolení změřili svoje síly. Doposud mohli svoje výkony srovnávat jen podle tabulek, zveřejňovaných na stránkách atletického svazu. Takto mnozí poprvé uvidí svoje soupeře přímo na atletickém oválu. Každý kraj vyšle 32 reprezentantů ve dvou kategoriích (16 chlapců a 16 dívek).

Také atleti Sokola Velké Meziříčí se aktivně zapojili do kvalifikačních závodů a jejich úsilí přineslo krásných pět nominací do reprezentace kraje Vysočina. Do Plzně se tedy vypraví Eliška Běhounková (100 m překážek), Ivo Březka (běh na 800 m), Jakub Kovalčík (skok vysoký), Tereza Lišková (hod míčkem) a Petr Vokoun (běh na 800 m).

Všichni jsou rozhodnuti nadcházející dny plně věnovat dalšímu tréninku, aby v Plzni dosáhli co nejlepších - a třeba i medailových umístění. Věřme, že se jim vyhnou zranění a že v Plzni budou město i kraj dobře reprezentovat.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám