Hlavní obsah

Na Křivoklátě se představí iluzionista Jan Vaidiš

Novinky, Ivana Kvasnicová

Netradiční noční prohlídky hradu Křivoklát a jeho tajemných zákoutí s kostýmovanými průvodci vyvrcholí o Hradozámecké noci velkou iluzionistickou show.

Foto: hrad Křivoklát
Článek

Iluzionista Jan Vaidiš, který je nazýván českým Davidem Copperfieldem, představí některá kouzla pocházející přímo z dílny tohoto slavného mága (od 21 hodin).

V průběhu večera se můžete zaposlouchat do tónů gotické a renesanční hudby v podání skupiny Grál (ve 20, 21.40, 22.30 a 23.30 hodin) a pobavit se při vystoupení kejklíře Zdeňka Vlčka (20.30, 22 a 23 hodin)  

O hradozámecké noci budou probíhat netradiční noční prohlídky hradu a tajemných zákoutí s kostýmovanými průvodci a loučemi osvícenými hradbami.  

„Hradozámecká noc na Křivoklátě by měla být v duchu tajemna a stínů starého hradu. Na pořadu bude od 20 hodin vystoupení skupiny Grál (gotická hudba) a kejklíře Zdeňka Vlčka, od 21 hodin vystoupení iluzionisty Jana Vaidiše a poté bude program pokračovat speciálními nočními hradozámeckými prohlídkami a také vystoupeními kejklíře a kapely. Konec je plánován na půlnoc,” vedl Petr Slabý, kastelán hradu Křivoklát.

Prohlídky hradu

S historií hradu a českých zemí od středověku až po dvacáté století,i s vývojem uměleckých slohů od románského přes ranou gotiku až po pozdní gotiku Vladislavskou se seznámíte při prohlídce hradu Křivoklát.

Základní prohlídková trasa "Gotické paláce", zahrnuje nejen srdce Křivoklátu — hradní kapli, sály rytířský a Velký královský horní nádvoří ale také místnost nazývanou Stříbrnice, hradní sklepení, užívané nejčastěji jako vězení, a přízemí Velké věže - hladomornu. Na závěr vás průvodce zavede do lapidária.

Rozšířená prohlídková trasa "Gotické paláce" zahrnující horní nádvoří a většinu interiérů horního hradu dále vede jednou z největších hradních knihoven u nás a zhlédnete rodovou obrazárnu knížat z Fürstenberku a jejich muzeum s unikátní sbírkou saní.

Na Výběrové prohlídkové trase "Celým hradem" navštívíte všechny přístupné prostory na hradě. Kromě prostor trasy Gotických paláců vás zavede i na hradby a do věže. V exteriérové části odhalíte důmyslně propracovaný středověký fortifikační systém, tedy jižní hradbu horního hradu, východní hradební břit, baštu a křivoklátský donjon, tedy obrannou a obytnou velkou věž (první, druhé a třetí patro).

Reklama

Výběr článků

Načítám