Hlavní obsah

Na koupi koncertního křídla pro hradeckou filharmonii přispěje město

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město investuje necelé dva miliony do nákupu nového koncertního klavíru pro Filharmonii Hradec Králové. Na koupi hudebního nástroje se město finančně spolupodílí s Královéhradeckým krajem. Do hradecké Filharmonie má být koncertní křídlo umístěno během léta.

Článek

„Filharmonie Hradec Králové dosahuje skutečně obdivuhodných výkonů, a to nejen v Česku, ale i v zahraničí. Jedná se o jeden z nejvýraznějších uměleckých celků ve městě a je pro Hradec Králové stejně tak symbolický jako společnost Petrof zabývající se výrobou klavírů a pianin. Je proto zcela přirozené, že opět došlo k propojení těchto dvou městských symbolů za přispění města a kraje,“ uvedl primátor města Alexandr Hrabálek.

Nový hudební nástroj od společnosti Petrof vyjde na téměř 3,9 milionu korun, kdy polovinu zafinancuje město Hradec Králové a druhou polovinu Královéhradecký kraj. Hradecká Filharmonie vlastní v současné době klavír značky Petrof, který byl pořízen před třiceti lety a svými technickými parametry již nesplňuje současné požadavky interpretů a dirigentů.

„Toto poskytnutí dotace je zároveň jedním z prostředků naplňování deklarované podpory podnikatelů, kteří se potýkají s dopady způsobené nouzovým stavem, a to v rámci programu Antivirus,“ dodal primátor.

Nové koncertní křídlo má být do hradecké Filharmonie dovezeno během následujících letních měsíců.

Reklama

Výběr článků

Načítám