Hlavní obsah

Na konferenci Réva a krajina do Ekocentra Trkmanka ve Velkých Pavlovicích

Novinky, Zita Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ekocentru Trkmanka ve Velkých Pavlovicích se v pátek 17. května pod záštitou VOC Modré Hory, Města Velké Pavlovice, Vinařského fondu ČR, Vína z Moravy, vína z Čech uskuteční konference na zajímavé téma Réva a krajina.

Foto: Zita Dvořáková

Réva @Krajina

Článek

Konference v sídle příspěvkové společnosti Ekocentrum Trkmanka, Nádražní 1/1, Velké Pavlovice nabídne od 9 hodin zajímavý program se spoustou informací a témat - k nim bude mj. patřit významné světové vinohradnické krajiny, restrukturalizace vinic a dotační možnosti, ekologie ve vinici, běh vinařství přívětivého ke krajině, vliv vinohradnictví na krajinný ráz, genius loci ve vinicích, réva, krajina a sociální ekologie. Závěr obstará degustace vín typických krajin (terroir) celého světa.

Přednášejícími budou významné osobnosti, které se touto problematikou dlouhodobě zabývají: RNDr. Václav Cílek, JUDr. Jiří Mejstřík, Ing. Antonín Králíček, Ing. Milan Hluchý, Ph.D., Ing. Roman Slouk, Ing. Romana Šnajdárková, Ing. Jan Stávek, Ph.D.

Konference Réva a krajina navazuje na konferenci Apelace, která měla velký úspěch na podzim loňského roku. Jedná se tak o další konferenci pojednávající o apelacích a teroir. VOC MODRÉ HORY tak opět pomocí setkání tohoto typu otevírá často skloňovanou otázku výroby vín s originálním charakterem, vín z určité apelace. Tato a další setkání jsou přínosem k vybudování jednotného apelačního systému v České republice, který bude sjednocovat filosofii klasifikace doposud schválených VOC vín.

Zájemci o účast na této konferenci se mohou přihlásit na: info@vocmodrehory.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám