Hlavní obsah

Na kole vinohrady Uherskohradišťska

Novinky, Renáta Polišenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 21. dubna se z Masarykova náměstí v Uherském Hradišti rozjedou kola na různé strany do blízkého i vzdálenějšího okolí. Příznivci akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska tak symbolicky otevřou cyklistické stezky pro letošní sezónu.

Foto: Renáta Polišenská

Na kole vinohrady

Článek

Cyklisté si mohou svou trasu vybírat z pěti vyznačených okruhů. Kromě už tradičně oblíbené stezky Blatnického roháče a Muškátu moravského se můžou projet až do Napajedel po pohodové novince z loňského roku nazvané Za Moravú nebo náročnější stezce Velehradské. Premiéru bude mít stezka Dolním Poolšavím, která cyklisty zavede například do kaple svatého Ducha v Podolí, veletinských búd, Potomákova muzea krojů v Popovicích, Slováckého sklepa v Kunovicích nebo Amfíku Bukovina. Nejvzdálenějším bodem této trasy je  návštěva nedávno zpřístupněné rozhledny Hraběcí ve Vlčnově.

Hlavní pořadatel akce Městské informační centrum Uherské Hradiště, které je součástí sdružení pro rozvoj cestovního ruchu Region Slovácko, připravuje společně s vinaři a partnery z měst a obcí na jednotlivých trasách bohatý celodenní program.

Začne už ráno registrací účastníků, slavnostním zahájením akce a startem cyklistů a završen bude odpoledním vystoupením mužského pěveckého sboru Old Stars Hradišťan a dětského folklorního souboru Dolinečka ze Starého Města.

V rámci programu nebude chybět losování registračních kuponů o zajímavé ceny a vyhlášení šťastlivců soutěžících na facebooku MIC. Nejenom účastníci akce, ale i široká veřejnost si bude moci zakoupit víno od partnerských vinařů na malém vinném trhu.

Na stezce Blatnického roháče se k akci připojí i cyklisté z Uherského Brodu na stezce pojmenované nově po J. A. Komenském. Od Boršic u Blatnice až po Ostrožskou Novou Ves budou mít obě skupiny společnou trasu.

Více informací: Městské informační centrum Uherské Hradiště 572 525 525, www.uherske-hradiste.cz, www.slovakoc.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám