Hlavní obsah

Na Klášterním bazaru vydraží i dres Petry Kvitové. Výtěžek půjde na rozšíření klatovského betlému

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

V sobotu 14. prosince od 9 do 13 hodin se před bývalým dominikánským klášterem v Klatovech uskuteční již IX. ročník Klatovského klášterního bazaru. Chybět nebude ani napínavá dražba, která začne v 10.30 hodin. O hudební doprovod se po dobu celé akce postará skupina Štreka.

Foto: Hana Jakubčíková Sádlíková

Na snímku zprava místostarosta Klatov Ing. Martin Kříž a koordinátorka Klatovského klášterního bazaru Mgr. Pavla Mikulášová při držbě, rok 2018

Článek

Tradiční akci pořádá Město Klatovy – Zdravé město ve spolupráci s Klatovským okrašlovacím spolkem, Domem dětí a mládeže Klatovy a Rotary klubem Klatovy.

„Součástí speciálního bazaru bude jako tradičně prodej zajímavých věcí od různých spolků, organizací a šikovných lidí. Nedílnou součástí bude také dražba, která začne v 10.30 hodin. Tentokrát by měl být největším lákadlem sportovní dres tenistky Petry Kvitové (v barvách České republiky) s vlastnoručním podpisem. Samozřejmě ale budou draženy i další zajímavé exponáty," sdělila koordinátorka Klatovského klášterního bazaru Mgr. Pavla Mikulášová.

Výtěžek z letošního prodeje, obdržených finančních darů a dražby zajímavých věcí budou použity na rozšíření klatovského vánočního betlému, jehož první část – Svatou rodinu – můžete vidět na klatovském náměstí pod rozsvíceným vánočním stromem. Figury v něm jsou v životní velikosti. Autorem betlému je klatovský řezbář Petr Štýs.

Pokud i se rozhodnete finančně přispět na klatovský betlém, můžete zaslat libovolnou částku na k tomu účelu zřízený bankovní účet 03611-0821048319/0800 vedený u České spořitelny, a. s., nebo si můžete zakoupit drobný dárek. Dražba předmětů a výrobků proběhne v 10.30 hodin.

„Přijďte s námi strávit příjemné předvánoční chvíle, poslechnout vánoční koledy, potkat se s přáteli, ochutnat domácí pochutiny a přispět na dobrou věc," dodala koordinátorka Klatovského klášterního bazaru Pavla Mikulášová.

Reklama

Výběr článků

Načítám