Hlavní obsah

Na kafe s Josefem Dvořákem přišly Paulová, Černocká, Tomsová i poslední hospodyně Jana Wericha

Novinky, René Kekely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Josef Dvořák proslul tím, že hrál v pohádkách hlavně vodníky. Jednoho takového dostal i na křtu své nové knihy Na kafi s Josefem Dvořákem, kterou napsal s publicistou Petrem Matějčkem. A přišla řada zajímavých kmotrů.

Foto: Jaroslav Hauer

Josef Dvořák se svou novou knihou

Článek

Čtvrtečního křtu v pražském paláci knih Luxor se zúčastnily i tři sudičky a kamarádky známého herce - Jana Paulová, která s ním desítky let hrála představení S Pidlou v zádech, i ve filmech a seriálech, Petra Černocká, s níž má zase společné to, že stejně tak jemu vodníky nikdo neodpáře, tak jí zase Saxánu, a bývalá televizní hlasatelka Marie Tomsová, která nesčetněkrát uváděla pořady, v nichž účinkoval nebo hrál.

Kromě manželky Josefa Dvořáka Jáji, přišla ještě jedna zásadní žena – Eva Tůmová, poslední hospodyně rodiny Jana Wericha, s níž se herec také znal. Nechyběl ani československý kosmonaut Vladimír Remek, který knize popřál doslova raketový start!

„Já jsem moc ráda, že tu mohu být. S Pepou se známe tak strašně dlouho, že se to nedá už ani spočítat. Mám ho moc ráda, moc si ho vážím a jsem velmi ráda, že vyšla tahle krásná kniha, kterou si určitě vezmu na dovolenou a ráda se do ní začtu,“ podotkla herečka Jana Paulová.

„Vlastně jsme s Petrem Matějčkem měli dělat rozhovor pro noviny, ale najednou jsem si uvědomil, že natáčíme už přes tři hodiny a diktafon pořád běžel a běžel… Takže z materiálu pro rozhovor na dvě tiskové strany najednou vznikl základ pro knihu,“ říká Josef Dvořák, který má za sebou již několik úspěšných titulů.

Kromě dortu, který představoval knihu, na níž sedí vodník, dostal slavný herec od nakladatele Pavla Mészárosze na závěr křtu nové publikace, kde se čtenáři dozvědí i řadu věcí, které netušili, nebo ke kterým se vyjadřuje poprvé, dostal hodně netradiční dárek.

„Jmenuje se Josef a dvacet let mi hlídal studnu u mého domu, který teď opouštím. Pochází sice z Číny, ale po té době už je to kovaný Severočech, ošlehaný severními větry a plískanicemi. A budu rád, když na severu zůstane a stane se okrasou vaší krásné chalupy v Českém ráji…“ řekl Mészárosz herci, který si vodníka hned ´adoptoval´ a prozradil, že už přesně ví, kde bude mít své místo.

„Pepa Dvořák a vodníci, to je podobné jako já a Saxána. To nám už nikdo neodpáře. A proto jsem ráda, že jsem dnes mohla být kmotrou jeho nové knihy, kterou si o prázdninách na chalupě moc ráda přečtu,“ dodala herečka a zpěvačka Petra Černocká, jenž letos na podzim oslaví své životní jubileum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám