Hlavní obsah

Na hřbitovního zloděje si strážníci počkali ve sběrně kovů

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu odpoledne dostali strážníci městské policie na Praze 5 telefonické oznámení, že z Malostranského hřbitova v Plzeňské ulici odcizil neznámý muž několik kusů železných tyčí, se kterými odešel.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Oznamovatel sdělil strážníkům i přesný popis pachatele. Díky dobré místní znalosti hlídka zajela k nedaleké sběrně kovů, kam po krátké chvíli přišel muž odpovídající popisu, který nesl železné tyče.

„Strážníci muže zastavili s výzvou k prokázání totožnosti a rovněž požadovali vysvětlení. Muž však hlídce odmítl prokázat svou totožnost a při předvedení na Policii ČR byl tak agresivní, že strážníci museli použít hmaty a chvaty a také přiložit pouta,” informoval mluvčí Městské policie Praha Rudolf Rubeš.

Protože vzniklá škoda na cizím majetku nepřesáhla 5000 Kč, předali strážníci celou věc k dořešení správnímu orgánu, který rozhodne o náhradě škody a pokutě za spáchaný přestupek proti majetku.

Reklama

Výběr článků

Načítám