Hlavní obsah

Na hradu Kašperk se můžete přenést do atmosféry Vánoc v období středověku

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvýše položený královský hrad v Čechách, který si „zahrál“ i ve známé české pohádce Anděl Páně, můžete navštívit i v této sváteční době a přiblížit se tak k atmosféře, která zde panovala ve středověku.

Foto: Jan Kaše

Hrad Kašperk tvoří již po staletí nedílnou součást Šumavy

Článek

Hrad Kašperk, který se majestátně ční na severozápadním výběžku hory Ždánov, byl v roce 1356 založen českým králem a římským císařem Karlem IV.

Každým rokem přitahuje tisíce návštěvníků, kteří zde obdivují nejen zručnost a dovednost středověkých stavitelů, ale také překrásný výhled na šumavské kopce a údolí. Je proto skvělé, že návštěvníci mají od 28. prosince možnost vychutnat si tuto jedinečnou podívanou i v tomto období.   

Jak uvádí webové stránky Kašperku, prohlídky nejvýše položeného královského hradu v Čechách jsou v zimě krásnější než kdy jindy.

Prohlídkový okruh Život na hradě je zaměřený na středověký život v zimním období. Samozřejmě nechybí ani doprovodný program.

„Navštivme 14. století, dobu Karla IV. Za doprovodu dvou přímých účastníků středověkých Vánoc, se seznamte s tím, co všechno obnášelo je slavit před více jak 500 lety. Vánoce, jak je neznáte, ale jak je znali lidé ve 14. století. Vánoční zvyky, tradice i dobroty doby Karla IV. Přijďte ochutnat, co chutnalo vašim předkům,“ uvádí se na webových stránkách hradu.

Doprovodný program, na který je nutné se předem objednat, bude začínat v 11:00, 13:00, 15:00, ostatní prohlídky v 10:30, 11:15, 11:45, 12:15, 12:45, 13:15, 14:00, 14:45, 15:30.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám