Hlavní obsah

Na hradě Svojanov se potkáte s postavami z pověstí

Novinky, Květa Korbářová

Na oblíbeném hradě se návštěvníci vydají za tajemnem. Správa hradu naplánovala na pátek 26. a na sobotu 27. října Svojanovské stíny.

Foto: Květa Korbářová

Koho potkáte na Svojanově koncem října? Bílou paní i mnohé další postavy z historie hradu.

Článek

Čas předdušičkový vybízí ke vzpomínání na ty, kteří nás opustili, a tak na hradě zavzpomínají i na osoby, které tam skutečně žily. Dva dny na konci října budou věnované některým postavám, jejichž osudy jsou spjaté s minulostí hradu.

Historické příběhy přiblíží svým výkladem nejen průvodci, ale i hrané scény, které se budou prohlídkami prolínat. Realizaci oživených prohlídek má opět pod palcem letohradský spolek Honorata. „Při přípravě vycházíme z pověstí a legend, kterými je hrad opředený,“ odtajňuje Petr Kubíček, manažer spolku. Zájemci o večerní procházky hradem se tedy mají opět na co těšit.

„Dušičkové prohlídky" jsou naplánované po oba dny jak na odpoledne, tak i na večery, a zajistí zaručený výlet za tajemnem. Ti, kteří nechtějí přijít o jedinečné zážitky, by si určitě měli vstupenky předem objednat.

„Zájemcům o oživené prohlídky doporučujeme, aby se předem objednali, a to na e-mailu info@svojanov.cz nebo na telefonním čísle 461 744 124. Pokud to bude možné, vyhovíme všem, kteří na prohlídky přijedou. Ti, kteří si místa v prohlídkách objednají předem, budou mít samozřejmě přednost,“ informoval kastelán hradu Miloš Dempír.

Hrad Svojanov má v říjnu brány otevřené každý den kromě pondělí, vždy od 9 do 17 hodin, od listopadu do 16. prosince pak o sobotách, nedělích a ve svátek od 10 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám