Hlavní obsah

Na hradě Malenovice přivítají babí léto výrobou mastiček i nočními prohlídkami

Novinky, Barbora Janečková

Hrad Malenovice představí v sobotu 19. září novinku ve své programové nabídce. Akci s názvem Vítání babího léta připravili pracovníci Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně k poctě přírodních i lidských rozmanitostí.

Foto: Barbora Janečková

Plakát na akci.

Článek

Součástí programu budou rukodělné kurzy nebo noční prohlídky se vstupem na ojedinělou výstavu voskových figurín.

„Kromě běžných prohlídek hradu si mohou návštěvníci vyzkoušet vlastnoruční přípravu domácích bylinných mastí z přírodních ingrediencí v hájence před hradem,“ upozornila na oblíbené dílny lektorka Petra Hanáková. „Účastníci si odnesou vzorek masti a hlavně návod na její přípravu,“ dodala.

Kurzy začínají každou celou hodinu od 13 do 16 hodin. Vzhledem k omezené kapacitě kurzů je třeba si předem rezervovat místo na telefonním čísle 573 032 519. Materiál potřebný k výrobě masti je v ceně vstupenky za 35 Kč.

Přes den bude hrad otevřen veřejnosti v běžných víkendových hodinách od 10 do 12 a od 13 do 17 hodin.

„V 18 hodin se ale jeho brány otevřou znovu v režimu oblíbených nočních prohlídek. Součástí volného pohybu po hradě bude také vstup na výstavu voskových figurín s názvem Zvláštní lidé,“ uvedla vedoucí provozního odboru muzea Milena Dvořáková.

Figuríny věrně zachycující podobu 25 skutečných osob s různými tělesnými anomáliemi vznikly podle dobových dokumentů v petrohradském antropologickém muzeu. Vstup na večerní prohlídku, která potrvá až do 22. hodiny, je 60 Kč. Pro děti od 6 do 15 let je vstupné snížené na 30 Kč a děti do 6 let a ZTP mají vstup zdarma.

V průběhu akce Vítání babího léta bude na nádvoří otevřena hradní čajovna. Připraven je i drobný prodej přírodních produktů a stánky s občerstvením.

Hrad Malenovice má i letos nakročeno k rekordní návštěvnosti, kterou se snaží podporovat i novými způsoby propagace. Druhé video dokumentující atmosféru na hradě při letních nočních prohlídkách najdou zájemci na www.facebook.com/hradmalenovice.

Reklama

Výběr článků

Načítám