Hlavní obsah

Na horách sněžilo, Razula láká i na "dietu" a Valašskou olympiádu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima se v Beskydech ještě nevzdává. Čtvrtek 10. března přinesl po delší době sněhovou nadílku a čerstvý sníh na sjezdovkách. Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích se navíc chystá potěšit všechny, kteří si chtějí po náročném období masopustního hodování spravit žaludek a vysportovat nasbíraná kila.

Foto: Martina Žáčková

Ski areál Razula se nachází v údolí Léskové ve Velkých Karlovicích

Článek

Od čtvrtku 10. do neděle 13. března bude Gril srub Razula u hlavní sjezdovky Razula v rámci tradičních gurmánských víkendů nabízet Speciality pro štíhlou linii. V sobotu 12. března si lyžaři mohou dát do těla nejen na svahu, ale také při Valašské olympiádě na sjezdovce Horal.

"Dietnímu“ gurmánskému víkendu v Gril srubu Razula budou dominovat různé typy salátů. Mezi největší lahůdky bude určitě patřit mix salátových listů s bažantími prsíčky a hruškami. Kuchaři ale mysleli i na lyžaře, kteří dietu nepotřebují, a pohostí je hustou fazolovou polévkou s uzeným masem nebo vepřovým řízkem.

Valašská olympiáda na sjezdovce Horal se bude konat v sobotu 12. března. Do recesního zápolení se mohou lyžaři zapojit kdykoliv během odpoledne mezi 13. a 16. hodinou.

Soutěžní disciplíny jsou volně inspirovány běžným životem prostých Valachů. Lyžaři si tak mohou porovnat síly například v Kličkování mezi lejny (aneb jak vznikly chůdy), Házení perel sviním, Hodu špalkem či třeba Valašském sprintu hore kopcom. Chybět nebude ani Přetahování o slivovicu, Valachův pivní nácuc nebo klání s mnohoznačně znějícím názvem Grupáčová vyvlíkaná.  

Sněhové podmínky ve Ski areálu Razula jsou i v březnu stále výborné. „Na sjezdovkách máme stále 60 centimetrů kvalitního sněhu, který ani při slunečném počasí nijak neubývá, a ve čtvrtek ráno navíc nasněžilo několik centimetrů čerstvého sněhu. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál. Možná je šance, že by víkend mohl být třeba i na běžkách,“ doufá šéf Ski areálu Razula Leo Bača. www.razula.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám