Hlavní obsah

Na dvousethlasém halali v pevnosti Königstein zatroubí i Češi

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 23. června (10.30–16.30) zatroubí na pevnosti Königstein své halali i další lovecké signály kolem dvou stovek hráčů na lovecký roh. Na setkání dorazí též trubači z České republiky.

Foto: foto archiv Geierswalde
Článek

Doprovodný program pro celou rodinu budou tvořit ukázky loveckých psů a sokolů a loveckých tradic.

Königstein hrál při lovu roli již v raném 17. století. V této době byl Hrad Jana Jiřího (Georgenburg) přestavěn na lovecký zámeček a jako takový i využíván. Jeho výzdobu tvořilo 141 jeleních paroží. Ještě na konci 19. století měl velitel pevnosti lovecké právo. Tuto část historie pevnosti Königstein připomíná Zemské setkání hráčů na lovecký roh, které se uskuteční v neděli.

Zhruba 200 hornistů z celého Německa, z Čech a Polska předvede na různých místech na pevnosti své umění. Z České republiky přijede Trubačský půlkruh Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity v Praze (15.30). V jeho podání zazní trubačské skladby Křepelčí fanfára od Ladislava Koželuha, Divoká zvěř táhne k vodě Ondřeje Antona, Oficiální české lovecké signály od Antonína Dyka, Jelen od Josefa Selementa a Hubertova mše Petra Vacka.

Slovenská trubačská kapela začne hrát ve 14.20 a zatroubí skladby Tibora Andrasovana a Michala Olose. Pořadatelem setkání je saský myslivecký svaz Landesjagdverband Sachsen e.V. a pevnost Königsstein. Akce je zahrnuta do běžného vstupného na pevnost.

V rámci doprovodného programu jsou připraveny ukázky loveckých psů, sokolnictví, stan s laserovou střelnicí a spousta dalších atrakcí.

Pevnost Königstein se nachází zhruba 30 km jihovýchodně od Drážďan a asi 10 km od města Pirna.

Reklama

Výběr článků

Načítám