Hlavní obsah

Na dovolenou k Jadranu zve výstava Rozmanité Chorvatsko

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrté pokračování výstavy barevných fotografií pořízených Pavlem Štěpánem v oblasti Gradacu na břehu Jaderského moře se tradičně koná v malém sále Společenského centra Kino 70 v Dobrušce.

Foto: Dana Ehlová

Pavel Štěpán s Ing. Veronikou Červinskou a Renatou Dvořákovou z Avanti-TOUR.

Článek

Slavnostního zahájení, které proběhlo v pondělí 4. února a nechyběly na něm chorvatské fíky nebo tradiční pálenka, se zúčastnilo velké množství hostů, z nichž mnozí už v minulosti strávili část léta na plážích tohoto chorvatského letoviska.

Po hudebním úvodu v režii saxofonisty Honzy Ivanova vylíčil autor okolnosti, za jakých v létě roku 2018 pořídil další soubor barevných snímků.

„Fotografie vznikly v době mistrovství světa ve fotbale, kde se Chorvatsko dostalo až do finále, což byl nezapomenutelný zážitek. Na konci zápasu jsem musel fotografování nechat, protože přes různé dýmovnice a dělobuchy nebylo vůbec nic vidět a vše připomínalo demonstrace. Neuvěřitelnou atmosféru měl celý tento den. Přál bych českým fotbalovým fanouškům, aby se něčeho podobného dočkali,” řekl na úvod Pavel Štěpán. 

Dále doplnil: „Výstava začíná fotografiemi z Bačinských jezer, na která cestovní kancelář pořádá výlety, což je příjemné zpestření pobytu u moře.” Také upozornil na zajímavou fotografii zobrazující tři barevné hamburgery s tím, že se nejedná o žádnou koláž ani fotomontáž - specialitu skutečně vymyslela jedna místní podnikatelka a na zelené i červené hamburgery se stála dokonce fronta.

I tato kolekce barevných fotografií, tentokrát nazvaná Rozmanité Chorvatsko, vznikla ve spolupráci s dobrušskou cestovní kanceláří Avanti-TOUR, a tak na vernisáži samozřejmě nechyběly její současná a bývalá majitelka, tedy Ing. Veronika Červinská a Renata Dvořáková.

První z nich během vernisáže prohlásila: „Chorvatsko je věčné,” čímž naznačila trvalý zájem českých turistů o dovolenou u Jadranu, na níž se CK Avanti-TOUR specializuje.

Výstava Rozmanité Chorvatsko potrvá do 3. března a je přístupná v provozní době kina a během dalších kulturních akcí ve společenském centru v Dobrušce.

Reklama

Výběr článků

Načítám