Hlavní obsah

Na dostihovém Hipodromu v Bravanticích se jely klusácké závody

Novinky, Josef Zajíc

Hipodrom Bravantice hostil v sobotu 22. června klusácké dostihy. Na skvěle upravené trati pořadatelé zorganizovali šest závodů na různé distance. Hlavním závodem byla Velká cena Moravskoslezského kraje na 2 640 metrů.

Foto: Josef Zajíc

Bravantice je obec u Bílovce a lázní Klimkovice.

Článek

Bravantice je obec rozkládající se mezi městem Bílovec v okrese Nový Jičín a lázeňským městem Klimkovice. První písemné zmínky o obci pocházejí z let 1370 a 1377. Obec se 1. ledna 1999 osamostatnila.

Sportovně-relaxační Hipodrom Bravantice byl otevřen v dubnu 2014. Každoročně pořádá mnoho zkoušek pro české i zahraniční klusáky. Závodů se zúčastňují i zahraniční hosté z Německa, Rakouska, Polska či Francie.

Hipodrom Bravantice spolu ze soukromou dostihovou stájí Ecurie JS má certifikát dráhy. Časy koní změřené na Hipodromu Bravantice jsou mezinárodně uznávány, a to včetně Francie, která je klusáckou velmocí. Hipodrom a dostihová stáj Ecurie JS nabízí mobilní parkoviště, mobilní tribunu, možnost občerstvení, stáje pro 80 koní a veškeré zázemí pro informace ze závodů.

V průběhu sobotního závodního odpoledne bylo zorganizováno na dráze šířky 22 metrů a délky 1000 metrů šest kvalitních závodů.

Hlavním závodem v pořadí číslo pět byla Velká cena Moravskoslezského kraje pro tří leté a starší klusáky. Závod byl na 2 640 m. Autostartem bylo odstartováno sedm koní. Po závodě bylo v cenách rozděleno 30 000 korun.

Výsledky: 1. místo kůň Un Nuage d´Osmoz - stáj Trotting Stars - Poršová Veronika - 3:21,534, 2. kůň Uran Kosmos - stáj Vávra Chropyně 2 - Vávrová Zuzana - 3:29,593, 3. kůň Boccaccio - stáj Ecurie JS  - Jiří Svoboda - 3:23,593

„Byli jsme ve Velké ceně Moravskoslezského kraje tentokrát třetí. Snad to tak bude pokračovat a ještě se výkony zlepší. Co se týče areálu, prozatím organizujeme jednu akci do měsíce, ale v nejbližší budoucnosti, chceme pořádat aspoň jeden a půl akce měsíčně," řekl Jiří Svoboda, majitel soukromé dostihové stáje Ecurie JS.

Závěrečným závodem, který se běžel, byl Memoriál Ing. Jiřího Šindlera st. na 1640 merů pro tří leté a starší klusáky. Rozděleno bylo 25 000 korun.

Výsledky: 1. kůň Kadet Misi - stáj HoPe Ostrokovice - Komlóši Ondrej - 2:05,85, 2. místo kůň Viktor Cub - stáj Dobruský - am. Dobruský Josef - 2:06,233. 3. místo kůň Igor Beuckenswyk - Vávra Chropyně 2 - Vávra Pavel

Ing. Jiří Šindler st. (21. 9. 1937 - 16. 6. 2002). Téměř čtvrt století byl dostihovým zpravodajem Svobodného slova. Psal i do mnoha dalších odborných časopisů. Získal řadu prestižních novinářských ocenění. Byl jmenován mezinárodním startérem, čestným prezidentem SČADJ a čestným členem Jockey Clubu ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám