Hlavní obsah

Na divadlo bez koruny? Zlínské Setkání 2013 Stretnutie nabídne pestrý off program zdarma

Novinky, Veronika Jurčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohatý doprovodný program slibuje letošní ročník mezinárodního divadelního festivalu Setkání 2013 Stretnutie, který se bude konat od 23. do 25. května v Městském divadle Zlín. Láká na více než dvacet česko-slovenských akcí zdarma – od pouličního divadla až po několik mimořádných koncertů.

Foto: Zdeněk Němec/ MDZ

Herec Jan Leflík při loňském festivalovém průvodu ulicemi Zlína.

Článek

V předvečer festivalu ve středu 22. května si diváci mohou v 19.30 ve Studiu Z vychutnat hororový dramatický skeč s tanečními prvky Jessie a Morgiana v režii umělecké šéfky Hany Mikoláškové. Hrají v něm studenti zlínské herecké školy, ale i člen zlínského souboru Marek Příkazký.

Čtvrtek 23. května, první oficiální festivalový den, nabídne něco dětem, milovníkům studentského nebo alternativního divadla i těm, co si budou chtít vyrazit za hudbou. V 15.00 zahraje na nádvoří za divadlem svou novinku Kata, dcéra kata Bábkové divadlo Žilina. V 17.00 se nádvoří rozezní koncertem Petera Lipy s kapelou. Ve 20.00 představí zlínští studenti herectví ve stanu komedii Můj romantický příběh. Ve 22.30 rozplete Tramtarie Olomouc Poslední případ S. Holmese.

Páteční off program odstartuje ve 14.00 festivalový průvod studentů divadelních oborů, divadelníků a přátel divadla městem. V 15.00 zahraje ve stanu Damúza Trpasličí pohádku, v 18.00 vystřídá divadlo muzika. Ve stanu vystoupí kapela Gentle Irony Trio, v níž hraje na saxofon i umělecká šéfka zlínského divadla Hana Mikolášková. Souběžně představí studentské divadlo Mandragora v Dílně 9472 svůj Orchestr. Večer opět opanuje alternativní divadlo. Ve 21.00 se mohou diváci těšit na Divadlo plyšového medvídka a Tuláka po hvězdách, ve 22.30 na Plyšové porno Divadla DNO a ve 23.00 na Sendvič.

Festivalová sobota tradičně patří zejména rodinám s dětmi a bude tomu tak i letos. Nenechte si ujít celodenní pohádkový piknik na nádvoří za divadlem (Ježek a sněhulák – Divadlo plyšového medvídka, Pohádka – Pidivadlo, Sol´nad zlato – Harry Teater, Dlouhý široký a bystrozraký – Divadlo Polárka), kejklíře, žonglování, bubny a tvořivé dílny. Nakoupit a ochutnat budete moci i dobroty z farmářských trhů.

S osmnáctým ročníkem festivalu se rozloučíme v sobotu 25. května od 22 hodin ve festivalovém stanu koncertem Jakuba Ursinyho a kapely Provisorium, kteří si na Zlínsku zároveň odbudou i premiéru.

Chybět nebude každoroční závěrečná ohňová show a DJ afterparty v klubu pro ty, kterým se ještě nebude chtít udělat za festivalem definitivní tečku spánkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám