Hlavní obsah

Na derniéře výstavy Otakara Lebedy zazní verše básníka Ladislava Jurkoviče

Novinky, Alena Babicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S výstavou věnovanou významnému malíři Otakaru Lebedovi se v Krajské galerii výtvarného umění ve Zlíně slavnostně rozloučí večerem plným veršů. V rámci cyklu Básníci v prostoru Zlín se dnes 27. dubna v 18.30 hodin uskuteční pořad Básník a plno slov. Samotná výstava je k vidění do 6. května.

Foto: archiv KGVUZ
Článek

„K zakončení výstavy Otakara Lebedy jsme připravili večer veršů z celoživotního díla letos osmdesátiletého básníka Ladislava Jurkoviče. Autora představí básník Jakub Chrobák a hudebně tento večer bude provázet Josef Keller. Úvodní část večera bude patřit kurátorce výstavy Pavlíně Pyšné, která promluví o životě malíře Otakara Lebedy a jeho rozsahem i obsahem výjimečném malířském díle, které vzniklo v rozmezí pouhých devíti let,“ uvedla Karolína Juřicová z Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně.

Výstava představuje tvorbu malíře Otakara Lebedy (1877–1901), který je považován vedle Františka Kavána a Antonína Slavíčka za nejnadanějšího žáka Mařákova krajinářského ateliéru na Akademii výtvarných umění v Praze. Na výstavě uvidí návštěvníci výběr z jeho tvorby, přes padesát děl, zapůjčených z veřejných galerií i soukromých sbírek.

Reklama

Výběr článků

Načítám