Hlavní obsah

Na Cestu do středu Země naváže interaktivní program v muzeu

Novinky, Alena Lochmannová

Divadlo Alfa spojilo síly se Západočeským muzeem. Od ledna nabídne školám jedinečnou příležitost spojit návštěvu představení Cesta do středu Země (sopouchem Milešovky) s interaktivním vzdělávacím programem v muzeu, kde se dozvědí zajímavosti o paleontologických nalezištích.

Foto: Divadlo Alfa

Odkazy na dvě světově proslulá naleziště Plzeňského kraje, Nýřany a Radnice, jsou součástí divadelní hry.

Článek

Odkazy na dvě světově proslulá naleziště Plzeňského kraje, Nýřany a Radnice, jsou součástí divadelní hry. Její autor Šimon Olivětín se nechal inspirovat Julesem Vernem i Karlem Zemanem.

Dobrodružný příběh, napsaný pro Divadlo Alfa, vypráví o skupině plzeňských skautů, kteří se při výletě na Milešovku dostanou do středu Země a setkávají se tu s prehistorickými zvířaty. V inscenaci mimo jiné ožije i jeden z nýřanských nálezů, býložravý plaz Edaphosaurus.

„O inscenaci Cesta do středu Země, která měla premiéru letos v říjnu, mají školy mimořádný zájem, rádi bychom jim proto umožnili spojit návštěvu divadla s dalším vzdělávacím programem. Věřím, že zvlášť pro mimoplzeňské školy bude tato nabídka atraktivní,” uvedl ředitel Alfy Jakub Hora.

Interaktivní vzdělávací program Paleontologie naživo je určen pro 1. a 2. stupeň ZŠ a víceletá gymnázia. Návštěva muzea může buď na divadelní představení navázat ve stejný den, nebo se může uskutečnit v jiném termínu. Program je vždy třeba objednat předem.

„Na děti čeká v muzeu dobrodružná výprava do světa prehistorie. Dozvědí se, jaký je rozdíl mezi archeologem a paleontologem a vyzkouší si tuto profesi na vlastní kůži. Program by měl děti nejen vzdělávat, ale měl by je především bavit, motivovat a inspirovat,” informovala Denisa Brejchová ze Západočeského muzea v Plzni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám