Hlavní obsah

Na brandýskou audienci u Karla I. se lze vydat i parním vlakem

Novinky, Jiří Cysař

V sobotu 27. dubna vyjede z Prahy-Braníka parní vlak ve směru na Brandýs nad Labem a pak dále do Mělníka. Odjíždí se již v 7.30 z Braníka a v 8.00 z pražského Hlavního nádraží.

Foto: Jiří Cysař

Pára jede

Článek

Cílem zmíněného parního vlaku je Mělník, ale i pravidelná Audience u Karla I. v Brandýse nad Labem. V tomto městě bude hodinová přestávka na občerstvení na místním nádraží - zájemci zde mohou vystoupit a vydat se na zámek (pokud nechtějí pokračovat dále). Pro návštěvníky Audience je pak přichystána zpáteční jízda do Mělníka a to s návratem kolem půl druhé do Brandýsa.

V zámecké zahradě se v 11.00 uskuteční slavnostní nástup k Audienci u císaře Karla I., doprovází Ústřední hudba Armády ČR, Posádkové velitelství Praha. V 11.30 bude následovat průvod do Staré Boleslavi, kde se poté v chrámu Nanebevzetí Panny Marie ve 12.00 uskuteční Audienční mše u Palladia země české a relikvie blahoslaveného krále Karla I.

Kdo pokračuje dál může sledovat velmi zajímavou situaci a to přepojování lokomotivy na přední část vlaku, jelikož do Mělníka se jede zpět přes Neratovice. Jízda tohoto parního vlaku taženého lokomotivou vznešeného názvu Šlechtična je oproti jiným jízdám zajímavá průjezdem Neratovicemi, kde vlak projíždí přes náměstí. Příjezd zpět do Prahy je plánován na 16.30 do Braníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám