Hlavní obsah

Na 3. Broumovských diskusích bude besedovat řada zajímavých osobností

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 7. listopadu budou v broumovském klášteře zahájeny 3. Broumovské diskuse. Dvoudenní diskusní konference, která je přístupná široké veřejnosti, se zúčastní řada zajímavých osobností ze společenského, politického, vědeckého i duchovního života.

Foto: Kateřina Ostradecká

Broumovských diskusí se opět zúčastní i místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek.

Článek

3. Broumovské diskuse odstartují v pondělí 7. listopadu v 15 hodin v multifunkčním sále Dřevník, v zahradě broumovského benediktinského kláštera. Během prvního panelu vystoupí se svými diskusními příspěvky politolog Karel B. Müller, komentátor a publicista Roman Joch a místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek.

V druhém panelu, který bude zahájen v úterý 8. listopadu v 9 hodin, budou diskutovat státním vyznamenáním čerstvě oceněný politolog a ekonom Petr Robejšek, manažer a bývalý diplomat Petr Kolář a historik a filosof Petr Hlaváček.

V odpoledním panelu od 13 do 16 hodin uzavřou konferenci politolog a nakladatel Alexander Tomský, kněz a pedagog David Bouma a ekonomický analytik Sekce pro evropské záležitosti Úřadu vlády Aleš Chmelař.

Diskusí se zúčastní také na sedm desítek studentů středních i vysokých škol z celého Královéhradeckého kraje, pro které vypsalo Vzdělávací a kulturní centrum Klášter Broumov speciální stipendia.

Konferenci budou moderovat novinář Robert Čásenský, analytička Echo24 Lenka Zlámalová a dramaturgyně ČRo Dvojky Daniela Brůhová. Doprovodným programem konference bude pondělní koncert smíšeného pěveckého sboru Polyfonní sdružení v klášterním kostele sv. Vojtěcha od 20 hodin, degustace vína v Benediktinských sklepích od 21 hodin a úterní Mše svatá v klášterním kostele, celebrovaná od 17 hodin Davidem Boumou.  

„Palčivé otázky dneška, jako je migrační vlna, vztah k islámu nebo situace na východní Ukrajině, které jsme akcentovali i při diskusi loňské, budeme brát v souvislosti s evropskou identitou a jejím významem opět v potaz. Budeme diskutovat na Broumovsku, tedy v příhraničním regionu, pro který je hledání odpovědí na tyto otázky důležitým aspektem budoucí prosperity. Jsme přesvědčeni, že zasazení takové diskuse do malého sebevědomého regionu a sálů osm staletí starého kláštera je z pohledu evropské spolupráce symbolické,“ uvedl Jan Školník, ředitel pořádajícího Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.  

Konference je přístupná veřejnosti, vstupné na 1 panel je 50 Kč, studenti mají vstup zdarma. Mediálním partnerem konference je ČRo Hradec Králové a Katolický týdeník. 

Reklama

Výběr článků

Načítám