Hlavní obsah

Na 1. máje za nepotřebný spotřebič volňásek do zoo

Novinky, Petra Machová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoo Ohrada u Hluboké nad Vltavou a kolektivní systém Elektrowin připravili na pátek 1. května akci pro malé i velké návštěvníky.

Foto: Petra Machová
Článek

Každý, kdo tento den přinese do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku zdarma, nebo slevu pro dospělého návštěvníka. Zoo Ohrada tuto akci připravila ve spolupráci s kolektivním systémem Elektrowin, který se zabývá sběrem a recyklací elektroodpadu. Tato spolupráce se datuje od roku 2009.

U stánku Elektrowinu budou mít děti i dospělí možnost se dozvědět, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí. „

I když už si Češi zvykli recyklovat, je stále potřeba jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomínat, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. Za deset let svého působení jsme už vybudovali po celé České republice síť čítající přes 12 000 míst zpětného odběru,“ vysvětlila ředitelka zákaznického oddělení společnosti Elektrowin Táňa Pokorná.

„Naším cílem je ochrana přírody, proto podporujeme každou aktivitu zaměřenou na včasnou prevenci a stejně jako ostatní akce i ‚S vysloužilci do zoo‘ má nejen v dětech vybudovat kladný vztah k přírodě,“ uvedl Martin Švihel z marketingového oddělení zoo.

Reklama

Výběr článků

Načítám