Hlavní obsah

Muzikanti ze zábřežského orchestru koncertovali v Itálii

Novinky, Petra Kucinová

Ve dnech 8. - 17. září absolvovali zábřežští hudebníci dlouho plánované turné po italské Kalábrii. Na cestě dlouhé 4500 km od Italů sklízeli nadšený potlesk, poznali spoustu nového, navázali partnerství s italským orchestrem a dostali pozvání na místní hudební festival.

Foto: Petra Kucinová

Dechový orchestr Zábřeh v italském městečku Maratea

Článek

Pětačtyřicet muzikantů v čele s kapelníkem Lubomírem Vepřkem koncertovalo v italském městečku Maratea, kterému se kvůli soše Ježíše nad městem přezdívá "italské Rio de Janeiro". Pokračovali koncerty v městečku Praia a Mare a poslední den v místní části La Mantinera.

„Koncert v kalábrijském městě Scalea jsme bohužel museli kvůli silnému dešti zrušit,“ uvedl dirigent Dechového orchestru Zábřeh.

Vystoupení zábřežského orchestru měla v Itálii velký úspěch. Hrály se populární kousky od kapely Queen, Michaela Jacksona, ale třeba i melodie od Ennia Morriconeho, které Italové dobře znají.

„Při koncertě v Praia a Mare jsme získali cenný kontakt na místní orchestr. Ten příští rok přislíbil účast na našem festivalu Hudba bez hranic, který každoročně pořádáme v Dolních Studénkách,“ radoval se z úspěchu pozounista Radim Sršeň.

Italské turné bylo pro členy orchestru zaslouženou odměnou po náročné sezóně, kdy orchestr oslavil 20. výročí. Kromě prodlouženého léta, koncertování a místní kuchyně si tak účastníci zájezdu na cestách užili například exkurzi na Sicílii a aktivní sopku Etnu, památky antického Říma, návštěvu renesanční Florencie nebo raftování na divoké řece.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám