Hlavní obsah

Muzikálové a filmové hity v hlavní roli aktuálního projektu Heleny Vondráčkové

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmové a muzikálové melodie se symfonickým orchestrem a sborem - to je téma posledního projektu Heleny Vondráčkové, které vychází jak ve studiové verzi na CD, tak na DVD zachycující koncert Helena On Broadway.

Foto: Lenka Hatašová

Helena Vondráčková si na svém CD a DVD dala mimořádně záležet.

Článek

Koncert proběhl před dvěma lety ve Státní opeře Praha a podle finálního výsledku a celkové atmosféry jde nepochybně o jeden z nejlepších zpěvaččiných projektů za posledních deset let.

"Heleně Vondráčkové velké melodie světového střihu vyloženě sedí, což prokazuje i v "live" provedení. Zpívá ve skvělé životní formě, díky čemž má její show velmi silná místa. Děje se tak jak v Knížce snů z muzikálu Bídníci, tak ve "streisandovské" písni Co všem skrývá klaun z filmového hitu Takoví jsme byli," tvrdí slovenský publicista Rudolf Drozd, který zpěvačku sleduje řadu let a nechyběl ani na jejím koncertě ve Státní opeře.

Dobrý nápad byl přizvat do programu několik excelentních hostů, s nimiž si zazpívala i duet, ať už šlo o Mira Dvorského (v tomto případě si oba umělci zazpívali dva tituly, přičemž árie Párkrát mlčet z muzikálu Fantom opery patří k vrcholům celého koncertu), Mariána Vojtka (melodie z muzikálu Kráska a Zvíře), Petra Koláře (melodie z muzikálu Muž z La Manchy), Vladimíra Boldta (melodie z muzikálu Goya), Jiřího Korna (melodie z filmu Hříšný tanec) či Báru Basikovou, s níž si hlavní hvězda "střihla" duet Já o něm vím své pocházející z muzikálu Cheez.

"Silný dojem vyvolávají rovněž sólové písně, které Helena Vondráčková zpívá naprosto skvostně, ať už jde o skladbu Just The Way Your Are z muzikálu Movin´Out, hlavní melodii z muzikálu Hello, Dolly! nebo nesmrtelnou árii z muzikálu Evita - Neplač pro mne, Argentino. Člověk až žasne, jak s těmi náročnými "velkopísněmi" naše nejtechničtější zpěvačka nakládá. K bonbónkům řadím i skladby z muzikálových hitů West Side Story či Cats," uvedl Rudolf Drozd.

Vedle písní ze světové produkce nezapomněla ani na původní skladby Slza z tváře padá z filmové pohádky Šíleně smutná princezna, anebo na klenutou Lásko má, já stůňu z hudební romance Noci na Karlštejně.

"Dramaturgii jsem si tehdy stavěla sama, čerpala jsem z písní, s nimiž jsem vystupovala, šlo o skladby z muzikálů, ale samozřejmě došlo i na skladby z filmů a představení, které jsem sama viděla ve světě a které mne oslovily," přiznává zpěvačka.

Jak na studiové nahrávce (CD), tak živě na koncertě ve Státní opeře Praha (záznam přináší DVD) zpěvačku doprovodil a podpořil sbor (Naďa Wepperová, Dasha a Alena Průchová a další) a Bon Art Pops Orchestr, který řídil František Drs. Ti všichni vnesli do náročného zpěvaččina projektu šmrnc i punc prvotřídní kvality.

Reklama

Výběr článků

Načítám