Hlavní obsah

Muzikál Sněhová královna je výjimečným spojením třech tvůrčích rodin

Novinky, Lenka Žáčková

Na jeviště pražského Divadla Hybernia právě přichází zcela nový původní český rodinný muzikál Sněhová královna. Příběh je velmi volně vystavěn na motivy pohádky Hanse Christiana Andersena.

Foto: Lenka Žáčková

Daniel a Zdeněk Bartákovi

Článek

Známý pohádkový příběh autoři přizpůsobili velkému jevišti a výpravné muzikálové podívané pro všechny generace. Hlavním dějovým motivem zůstává velká láska Gerdy a její statečná cesta za vysvobozením milovaného Kaye. Muzikálový příběh se rozehrává v čase, kdy Gerda a Kay jsou již dospělí a začínají chystat vlastní svatbu.

Titulek předesílá, že Sněhová královna je výjimečným spojením třech tvůrčích rodin, což rozhodně prospělo tomu, že je lépe zacílen na celou rodinu. Na jeho vzniku mají zásluhu tři rodinné společnosti: Pixovi – Slováčkovi – Bartákovi.

A víte, kdo má v které rodině hlavní tvůrčí slovo? Tak například u Slováčků je do role manažera pasován Felix Slováček senior. Manželka Dáda Patrasová hraje Sněhovou královnu a obě jejich talentované děti Anna Julie a Felix hrají v muzikálu role, které budou pro diváky překvapením.

To u Bartáků se zdá, že hlavní slovo má otec Zdeněk, známý hitmaker, ale to může být jen dojem. Sám složil hudbu ke Sněhové královně a jeho syn Daniel ji zaranžoval a v muzikálu ho můžeme také vidět v jedné z náročných rolí.

U Pixů jsou síly vedení rovnoměrně rozložené, dá se v podstatě říci, že každý se svými svěřenými kompetencemi umí řádně nakládat. Alena a Jan Pixovi se postarali o scénář, jejich dcera Kristýna napsala texty k písním a druhá dcera Lenka je hlavní produkční celého muzikálu a v jedné z rolí uvidíme i její dceru Kateřinu.

Přestože na muzikálu pracují všechny tři rodiny víc než rok, prý se nehádají, a když, tak jenom trochu a konstruktivně, vždy jen pro dobro věci a ponurá a smutná atmosféra, jak by se dalo u Andersena očekávat, nebyla po celý rok v zákulisí a nebude ani na jevišti.

Práce na takovém velkém muzikálu je spousta, a to by ani tak početné rodiny nezvládly samy, proto se obklopily osvědčenými kumštýři. Režie se ujal Lumír Olšovský, scény Martin Černý, kostýmů Kateřina Bláhová a choreografie Helena Peerová a do dalších rolí si vybrali známé i začínající herce a zpěváky. Jak se takové dílo vytvořené třemi rodinami a třemi generacemi může posoudit již od 20. září v pražském Divadle Hybernia.

Reklama

Výběr článků

Načítám