Hlavní obsah

Muzikál Divotvorný hrnec se loučí se Zlínem

Novinky, Hana Vondrášková

Téměř vyprodaná je derniéra muzikálu Divotvorný hrnec v Městském divadle Zlín, která se odehraje v pátek 5. prosince v 19 hodin ve Velkém sále. Pod režií této inscenace je podepsaná umělecká šéfka zlínského divadla Hana Mikolášková.

Foto: Zdeněk Němec

Petra a Radovan Královi v muzikálu Divotvorný hrnec.

Článek

Od premiéry, která se uskutečnila 15. června 2013, vidělo muzikál během 34 repríz téměř 17 000 diváků.

Pohádkový příběh broadwayského hitu Finian´s Rainbow se v překladu slavné české divadelní dvojice V+W proměnil v komediální muzikál o odvaze snílků, kteří se nebojí zdolat třeba půlku světa proto, aby našli pohádkové štěstí v místech, kde končí duha. Na úspěchu mají podíl i písně jako Jakpak je dnes u nás doma?, Tam za tou duhou, S čertem si hrát a další. 

V muzikálu hrají a zpívají v hlavních rolích Jan Leflík, Zdeněk Julina, Petra Králová a Radovan Král, kromě nich se na jevišti vystřídá dvacítka dalších hereckých tváří.

V novém roce 2015 nastuduje umělecký soubor Městského divadla Zlín pod režijním vedením Hany Mikoláškové nejslavnější polský muzikál o nejznámějším slovenském hrdinovi Jánošíkovi pod názvem Na skle malované. Na premiéru se diváci mohou těšit 25. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám