Hlavní obsah

Muzeum zve na fotovýstavu

Novinky, Blanka Kovandová

Muzeum jihovýchodní Moravy připravuje další vernisáž - od 5. května ozdobí spojovací chodbu zlínského zámku výstava „Co jsme viděli na svých cestách a ostatní přešli“. Jde o fotosoutěž, kterou již po šesté pořádá Klub H+Z ve spolupráci s muzeem.

Foto: Archív MJVM

Fotografie posuzuje odborná porota - na snímku z minulých ročníků byl její součástí i cestovatel Miroslav Zikmund (vpravo)

Článek

„Fotosoutež pořádáme jako bienále a nejlepší vítězné práce vždy vystavíme. Letos se přihlásilo 31 účastníků z celého Zlínského kraje, z toho 14 v juniorské kategorii do 17 let. Všechny práce, celkem 284 fotografií, zhodnotila odborná porota v čele s Petrem Novotným. A jako každý rok to měla docela těžké, protože kvalita přihlášených snímků byla vysoká,“ uvedla za pořadatele Magdalena Preiningerová.

Účastnící soutěže si mohli vybrat z několika nabízených témat - člověk, jeho život a činnost, architektura země, krajina, příroda – fauna i flóra, folklor, lidové tradice a zvyky nebo žánrové snímky.

„Přihlásit mohli jednotlivé fotografie nebo seriály focené klasicky i digitálně, černobíle i barevně. Odborná porota může udělit samostatně ve skupině dětí a dospělých první až třetí cenu a čestné uznání. Hlavní cenu pak udělí zástupce firmy Fotografia Zlín, která soutěž spolu s Kulturním fondem města Zlína dotuje,“ doplnila Magdalena Preiningerová z Archívu H+Z.

Ke slavnostnímu vyhlášení letošního ročníku dojde v rámci vernisáže, která je naplánována 5. května v 17 hodin v přednáškovém sále muzea. Výstava pak potrvá do 4. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám