Hlavní obsah

Muzeum papírových modelů nabízí školním skupinám velikonoční dílny

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zima se pomalu loučí, dny se prodlužují. V Polici nad Metují v Muzeu papírových modelů připravili pro školní i mimo školní kolektivy interaktivní prohlídku expozice a výstavy s velikonoční dílnou.

Foto: Martina Váňová
Článek

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky ve velké části světa. Jsou to svátky jara, které oslavují probouzení přírody, její plodnost, naději a lásku.

Muzeum papírových modelů v Polici nad Metují připravilo pro školní i mimoškolní skupiny setkání v místě, kde papír ožívá. Skupiny se mohou objednat prostřednictvím telefonu nebo emailu. První zájmovou skupinu z Meziměstí přivítá expozice papírového světa už tento víkend. V pátek 18. března přijdou do muzea oslavit Velikonoce děti z ŠD z Police nad Metují. Vyslechnou si Velikonoční příběh v podání Jindřicha Horkela.

Velikonoční zvyky a tradice se lišily vesnici od vesnice. V Muzeu papírových modelů na děti čeká kromě zábavné prohlídky stálé expozice a výstavy Michala Kavaliera dílna, ve které si podle domluvy vyzkouší jarní nebo velikonoční tvoření nejen z papíru. V nabídce je například malování vajíček a pletení pomlázek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám