Hlavní obsah

Muzeum Madame Tussauds ve Vídni láká na voskové figuríny slavných osobností

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Téměř sedmdesát voskových figurín je k vidění ve vídeňském muzeu Madame Tussauds. Nachází se vedle obřího kola v zábavním parku Prátr.

Foto: Facebook Madame Tussauds Wien

Vosková figurína Michaela Jacksona

Článek

Na celkové ploše 2000 m² návštěvník spatří velmi precizně vyrobené voskové figuríny slavných osobností. Polovina z nich jsou Rakušané, nechybí ale například mezinárodní celebrity jako Johny Depp, Michael Jackson, Freddie Mercury nebo Angelina Jolie, Daniel Craig, Elvis Presley a mnoho dalších.

Vytvoření jedné takové figuríny zabere zhruba tři až šest měsíců, je potřeba nejméně 500 přesných rozměrů těla a zhruba 200 fotografií, aby bylo možné dokonale vyobrazit každý rys těla. Muzea Madame Tussauds se nachází i v dalších 13 zemích světa a již 150 let fascinují své návštěvníky. Zájemcům ve Vídni muzeum slouží od jara 2011.

Muzeum je otevřeno celoročně, denně od 10-18 hodin. Dospělý návštěvník zaplatí 18.50 a dítě pak 14.50 euro. Je možné zakoupit i rodinné vstupné.

Více informací na stránkách muzea.

Reklama

Výběr článků

Načítám