Hlavní obsah

Muzeum Karla Zemana nabízí zážitky na létajících strojích i výpravu do pravěku

Novinky, Jiří Cysař

Muzeum Karla Zemana v Praze u Karlova mostu v Saském dvoře je jedním z dobrých tipů na návštěvu mimořádně přitažlivého objektu. Tak se pojďme podívat.

Foto: Jiří Cysař

Saský dvůr

Článek

K muzeu se dostanete, když odbočíte před Malostranskou bránou Karlova mostu vlevo, pak dolů po schodech a již je před vámi Saský dvůr v Saské ulici. Vítá vás kočár ve dvoře a vzápětí i poutač na muzeum.

Již krátce po vstupu do muzea na vás dýchne atmosféra Zemanových filmů, zároveň očekáváte, co že vás zde překvapí. A vskutku není toho málo. Muzeum není jen skladbou vitrín s fakty o tvorbě světoznámého filmaře, je to prostředí ryze interaktivní. Můžeme si vyzkoušet, jak se točí s maketou motoru, nebo se proletět na létajícím stroji. A také sledovat tajemství geniálních triků. Pokud jste velkým fanouškem tohoto tvůrce, můžete zde pobýt velmi dlouho, než si vše náležitě podrobně přečtete a vyzkoušíte.

Běžný návštěvník si v klidném tempu muzeum prohlédne, nechá se unášet typickou atmosférou Zemanových filmů - a najednou zjistí, že se zde zastavil čas. Je zpět o mnoho desetiletí či spíše staletí. Dnešní čtyřicátníci a padesátníci si vzpomenou na své dětství, když hltali Zemanovy filmy a báli se mamutů v Cestě do pravěku, nebo monstrózních strojů ve Vynálezu zkázy.

Muzeum Karla Zemana v prostorách Saského dvora, Saská 3, 110 00 Praha 1 - Malá Strana u Karlova mostu, otevřeno denně 10 – 19 hodin (poslední vstup v 18 hodin).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám