Hlavní obsah

Muzeum jihovýchodní Moravy chystá Den řemesel i husí soutěž

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzeum jihovýchodní Moravy se rozloučí se svým stávajícím sídlem, zlínským zámkem, pro veřejnost v neděli 11. listopadu. Se zámkem se muzejníci rozloučí velkolepě - Dnem řemesel, průvodem sv. Martina a kreativní husí soutěží. Autoři programu mysleli samozřejmě nejvíc na děti.

Foto: Archív MJVM

Martinský průvod je oblíbenou zlínskou akcí

Článek

Od 10 do 17 hodin je připraven v rámci Dne řemesel velmi pestrý program pro všechny věkové kategorie. Příchozí budou moci obdivovat vizovické pečivo, slaměné a korálkové vánoční ozdoby, práci dráteníčka nebo broučkaře, případně výrobu zvířátek z hlíny. Mnohá řemesla si budou moci i sami vyzkoušet. Na nádvoří budou pracovat kováři i hrnčíř, k vidění bude Kovo ZOO.

V přednáškovém sále se chystá maňáskové pohádkové divadlo O ševci Ondrovi a komtesce Julince aneb Jak se ševcovský tovaryš chtěl stát muzikantem, které zahrají žáci loutkového souboru Zlatá koruna z 9. ZŠ Štefánikova Zlín se začátky ve 14, 15 a 16 hodin.

V 10.15 hodin vyrazí od zámku svatý Martin na koni a se svou družinou a malými Martínky objede centrum Zlína (trasa: zámek - nám. Míru – kostel – knihovna – zámek).

Muzeum také vyhlašuje soutěž O Martinskou husu. Ta může být z jakéhokoliv materiálu, jakékoli velikosti. Soutěžit se bude v několika kategoriích:

Husa k sežrání - výrobky do této kategorie přineste v den konání, tedy 11. 11. 2012 do 13 hodin do muzea. Jediné kritérium je, že výrobek musí být konzumovatelný. Husa tedy může být pečená, vařená, z perníku, těsta, masa…. Hodnotit se bude vzhled a chuť.

Husa jako živá – do této kategorie můžete nosit svoje příspěvky od dne vyhlášení soutěže do dne konání, tedy 11. 11. do 12 hodin. Pravidlo pro tuto kategorie je že husa nesmí být živá a musí být 3D – tedy plastická (ve smyslu objekt).

Husa na zeď – tedy malovaná – do této kategorie můžete nosit svoje příspěvky od vyhlášení až do dne konání, tedy do 11. 11. do 12 hodin.

Po této akci se prostory na zlínském zámku uzavřou pro veřejnost a muzeum čeká stěhování do nově rostoucího Baťova institutu ve 14. budově bývalého továrního areálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám