Hlavní obsah

Muzejní noc ve Stříbře zkropil déšť

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzejní noc se konala v pátek večer ve Stříbře, kde úderem osmnácté hodiny odstartoval kulturní program ve vstupní hale tamního muzea.

Foto: Martina Sihelská

Zahájení proběhlo ve stříbrském muzeu v 18 hodin.

Článek

Patnáct minut před zahájením však začalo pršet, a tak pracovníci muzea pod vedením Zbyňka Navrátila urychleně zaimprovizovali a přenesli lavičky ze zahrad do vnitřní části budovy. Zahajovací slovo si vzala Markéta Frouzová, která zastupuje MAS Česká Západ - Místní partnerství, poté zatančila skupina historických tanců Gloria, následovalo hudební vystoupení souboru staré hudby Cavalla. Návštěvníci pak postupně opouštěli muzeum po prohlídce, aby stihli ještě výstupy na věž kostela Všech svatých, prohlídku Mineralogického domku Duchmaus a závěrem se sešli v hornickém skazenu u štoly Prokop.

"Zájem byl slušný, i když počasí trochu zlobilo. Každý dostal lístek, na kterém byly soutěžní otázky týkající se návštěvních míst, kdo pozorně poslouchal výklady, věděl, co napsat, a za to dostal občerstvení," uvedla Markéta Frouzová a dodala, že podobných akcí bude v regionu více a měly by se stát cílem turistů.

Mineralogický domek Duchmaus letos slaví čtvrté narozeniny."Vlastním asi tak čtyřicet tisíc minerálů. Nejvíce jich mám z Čech a Slovenska, a jak je získávám? Kupuji, hledám, dostávám, něco jsem i zdědil," usmíval se majitel domku Petr Osvald.

Závěr patřil prohlídce štoly Prokop a opékání buřtů u ohýnku za písniček s doprovodem kytar a flétny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám