Hlavní obsah

Muže při nafukování bazénu zasáhl proud, rychlá pomoc mu zachránila život

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operační středisko přijalo v neděli krátce před půl desátou dopoledne oznámení o muži, který byl zasažen elektrickým proudem.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační foto

Článek

Nešťastná událost se stala v Mostech u Jablunkova na Frýdecko-Místecku. Muž utrpěl zásah proudem po nafukování bazénu kompresorem. Na místo ihned vyjela posádka rychlé zdravotnické a lékařské pomoci.

"Jako první dorazili na místo záchranáři z Jablunkovského stanoviště. První pomoc postiženému se snažili poskytnout členové rodiny, jelikož u něj došlo k selhání základních životních funkcí," uvedl mluvčí ÚSZS MSK Lukáš Humpl.

Posádky záchranářů navázaly na zahájenou laickou resuscitaci a dále se snažily o obnovení srdeční činnosti za použití defibrilačních přístrojů. Snaha záchranářů byla nakonec úspěšná a muži se podařilo obnovit krevní oběh.

"Pacient připojený k přístrojově řízenému dýchaní a monitoru sledujícímu činnost srdce byl následně transportován a předán na anesteziologicko-resuscitačním oddělení nemocnice v Třinci," dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám