Hlavní obsah

Muž vyhrožoval spolucestujícím v autobusu, že je postřílí

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dramatické situaci se ocitli v úterý cestující pražské linky autobusu č. 124 v oblasti Jezerky. Mladý muž ve voze plném lidí začal vykřikovat, že je všechny postřílí. Řidič okamžitě zavolal městskou policii, která nakonec bránícího se mladíka přemohla.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Na místo, do stanice Na Jezerce v Nuselské ulici v Praze 4 dorazila motorizovaná hlídka během necelých dvou minut.  Řidič autobusu označil hlídce mladíka, který prý vyhrožoval cestujícím zastřelením.

Protože se nedalo vyloučit, že muž je skutečně ozbrojen, a autobus byl plný lidí, strážníci postupovali s krajní opatrností. Muž seděl u předních dveří, což zákrok strážníků trochu usnadnilo. Hlídka nejprve muže vyzvala, aby opustil autobus, mladík však neuposlechl a začal být agresivní. Muži zákona museli použít donucovací prostředky a potenciálního střelce vyvedli z autobusu.

Pro vyděšené cestující skončilo několikaminutové drama. Hlídka u muže provedla bezpečnostní prohlídku, při níž žádnou zbraň nenalezla. Mladík se strážníkům omlouval, přitom se přiznal, že trpní duševní poruchou. Strážníci na místo přivolali záchrannou službu, která muže převezla na psychiatrickou kliniku.  

Reklama

Výběr článků

Načítám