Hlavní obsah

Muž utrpěl popáleniny při výbuchu plynu v Praze

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 11. října došlo při svařování potrubí k výbuchu plynu v Kubelíkově ulici v Praze 3. Jeden muž utrpěl popáleniny, další dva zranění nebyli.

Foto: Ondřej Kořínek

Hasiči a záchranáři na místě výbuchu.

Článek

Jak již Novinky krátce informovaly, k události došlo krátce po jedenácté hodině v jednom z vchodů v technické místnosti. Tři muži tam svařovali potrubí a při této opravě se zbytkový plyn nahromadil v místnosti, kde poté došlo k výbuchu. Výbuch byl tak silný, že poškodil dveře do místnosti.

Jeden z mužů byl popálen v obličeji a na zádech, záchranáři, kteří byli nedaleko tohoto místa u jiného případu, poskytli zraněnému muži první pomoc. Na místo se dostavil i lékař a muž byl převezen do nemocnice.

Dvě jednotky hasičů, které neprodleně dorazily na místo, odvětrávaly místnost spolu s nezraněnými dělníky. Okolí místa uzavřeno nebylo. Událost vyšetřují kriminalisté, kteří zjišťují, jestli nedošlo k porušení bezpečnosti práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám