Hlavní obsah

Muž se ztratil v lese, pátraly po něm stovky policistů i armáda

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než stovka policistů a vojáků hledala v úterý čtyřiašedesátiletého muže, jehož zmizení dopoledne nahlásila rodina. Předpokládalo se, že si muž vyšel na procházku do lesů v okolí Potštátu a Líbavé na Hranicku, a mohl se ztratit. Do akce byli nasazeni také psovodi a policejní vrtulník.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Naposledy byl muž spatřen v pondělí kolem poledne. Od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu. "Do pátrací akce byl nasazen vrtulník Letecké služby Policie České republiky, více než stovka policistů se 7 psovody, vozidlo mobilního krizového a koordinačního centra a dobrovolníci z řad místních občanů. O pomoc byla požádána i armáda, která ihned na místo vyslala více než dvě stovky svých příslušníků a několik příslušníků Vojenské policie," sdělila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Při pátrací akci byla prohledána lokalita v okolí Potštátu a vojenský prostor Libavá. Pátrací akce byla nakonec úspěšná. "Za pomoci policejního vrtulníku se pohřešovaného muže podařilo krátce po půl třetí odpoledne vypátrat živého v katastrálním území Velká Střelná, poblíž Milovan," doplnila mluvčí.

Nalezený muž byl vrtulníkem přepraven do Potštátu, kde byl předán přivolaným zdravotníkům k ošetření, neboť byl podchlazen. V lese zabloudil a ztratil orientaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám