Hlavní obsah

Muž se zákazem řízení ujížděl policii, nakonec havaroval a převrátil se

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Převrácením vozidla na střechu skončilo stíhání automobilu Honda v pondělí 20. února v Praze 6. Řidič měl zakázáno řízení a tak se snažil vyhnout konfrontaci s policisty.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Jako denní chleba jsou pro členy Pohotovostní motorizované jednotky honičky vozidel v pražských ulicích, ani pondělí nebylo výjimkou. Podezřelého vozidla si policisté všimli o půl deváté večer v Karlovarské ulici v Praze 6.

Řidič na pokyny k zastavení nereagoval a začal ujíždět směrem na Hostivice. Honička netrvala dlouho a vozidlo Honda i s posádkou skončilo v příkopě na střeše. Třiadvacetiletý řidič i jeho spolujezdkyně byli zadrženi. Oba byli lehce zraněni, proto policisté museli přivolat záchrannou službu.

„Důvodem řidičova počínání bylo, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a ujížděním se chtěl vyhnout trestnímu stíhání pro maření výkonu úředního rozhodnutí. Tomuto stíhání se nakonec nevyhne a navíc si zcela zničil své auto,“ doplnil pražský mluvčí policie Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám