Hlavní obsah

Muž s kabelem kolem krku chtěl skočit ze srázu, žena ho držela za nohy

Novinky, Vratislav Konečný
Aktualizováno

V pravý čas a na pravém místě se ocitla trojice, která na procházce v lese narazila na téměř oběšence. Zoufalý muž, jenž se rozhodl skoncovat se životem, nakonec skončil na psychiatrii. Trojka měla silný zážitek, podpírání sebevraha jim dalo do policejního příjezdu pořádně zabrat.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Ve středu krátce po sedmé hodině večer přijal operátor linky tísňového volání 156 oznámení, že v lese poblíž ulice Na Výšině v pražských Modřanech je muž, který se chce oběsit. Na místo byla ihned vyslána autohlídka strážníků z Prahy 12. Tam strážníky kontaktoval oznamovatel, který hlídce řekl, že v lesíku jsou dva mladíci, žena a sebevrah, který chce skočit ze srázu. Strážníci zjistili, že muž má kolem krku, omotaný kabel, druhý konec uvázal na stromě. Žena muže držela za nohy a mladíci se muži snažili sebevraždu rozmluvit," sdělil mluvčí Městské policie Praha Jan Čihák

Strážníci na místo přivolali záchrannou službu a Policii ČR. Strážníkům, policistům a přítomným se nakonec podařilo muži jeho úmysl rozmluvit.

"Muž si pak dobrovolně sundal kabel z krku a následoval hlídky k vozidlu záchranné služby. U sanitky se ale začal chovat agresivně, proto záchranáři požádali strážníky o asistenci. Sebevrah skončil na psychiatrii," dodal Čihák.

Reklama

Výběr článků

Načítám