Hlavní obsah

Muž měl v kapse zkorodovaný ruční granát

Novinky, František Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na služebnu MP Bílina se dostavil oznamovatel, který tvrdil, že v blízkosti jedné z bílinských základních škol se pohybuje muž, jenž před chvílí našel ruční granát a nyní ho má v kapse.

Foto: Městská policie Bílina

Nález granátu

Článek

I přestože se reálnost tohoto oznámení v prvním okamžiku jevila být vysoce nepravděpodobná, byla na uvedené místo vyslána nejbližší hlídka strážníků.

Když se strážníci muže, který měl mít u sebe údajně granát, zeptali, co to má vlastně v kapse, odpověděl jim, že jen kus starého železa, které nalezl na nedalekém železničním náspu. Když poté sáhl do kapsy, aby strážníky přesvědčil o pravdivosti svého tvrzení, místo kusu starého železa vyndal skutečně zkorodovaný ruční granát.

Hlídka okamžitě učinila veškerá nutná opatření, přivolala na místo Policii ČR, zajistila místo a upozornila obyvatele nedalekého bytového domu na možnost evakuace. Přivolaný policejní pyrotechnik nebezpečný předmět zajistil a odvezl k odborné likvidaci.

Městská policie v souvislosti s nálezy staré munice upozorňuje, že i v případě, že nalezená munice je na povrchu zrezivělá, může být plně funkční, a to i v případě, že munici chybí některé součásti, jako například zapalovač, pojistka a podobně. Uvnitř se může stále nacházet náplň, která může při manipulaci vybuchnout. Při nálezu jakéhokoli předmětu připomínajícího munici, volejte ihned tísňovou linku Policie ČR – 158.

Řidič kličkoval, až narazil do domu

Operátor kamerového systému bílinské městské policie si ve večerních hodinách všiml kličkujícího vozidla, jehož řidič zcela zjevně neovládal řízení vozu. Nejprve řidič při odbočování z kruhového objezdu vjel do protisměru, následně ve vedlejší ulici vjel několikrát na chodník a dokonce narazil do domu. Poté však pokračoval v jízdě.

Jen zázrakem jeho divoká jízda neskončila dopravní nehodou nebo zraněním chodců. Motohlídka strážníků byla na vozidlo operátorem ihned upozorněna. Strážníci vozidlo zastavili a na místo přivolali Policii ČR. Při dechové zkoušce bylo řidiči naměřeno 2,19 promile. V případě odsouzení za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky může řidič skončit až na jeden rok ve vězení.

Polonahý muž pobíhal po sídlišti

Operační středisko MP Bílina obdrželo oznámení o muži, který na jednom z bílinských sídlišť zmateně pobíhá po silnici, obnažuje se a dělá nepořádek. Hlídka strážníků na uvedeném místě zjistila polonahého muže, který se snažil o sebepoškozování tím, že se rozebíhal proti zdi domu a veškerou svojí silou do zdi tělem a hlavou narážel.

Muž nebyl schopen prakticky žádné smysluplné komunikace. Strážníci byli nuceni muži v dalším sebepoškozování zabránit přiložením pout. Muž byl poté za asistence strážníků převezen sanitou do příslušného zdravotnického zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám