Hlavní obsah

Multižánrový festival Dokořán nabídne pestrý mix hudby, divadla a filmu

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátý ročník karvinského multižánrového festivalu Dokořán je za dveřmi a jeho organizátoři opět slibují nabitý program plný skvělé muziky nejrůznějších žánrů, divadel, filmů a mnoho dalšího.

Foto: Milan Haluška
Článek

Třídenní festival Dokořán s celkem šesti scénami proběhne tradičně v překrásném areálu karvinského parku Boženy Němcové, na ostrově Loděnice ve dnech 8. až 10. srpna.

Podle hlavního organizátora Daniela Cieslara je letošní ročník výjimečný v tom, že je bohatý hlavně zahraničními kapelami. "Ještě nikdy jsme neměli tak pestré národností složení našich vystupujících. Vybírali jsme pečlivě, nabídek bylo samozřejmě mnoho, ale řídili jsme se přáním našich návštěvníků," uvedl.

Pro kapely jsou určeny dvě scény, které na sebe budou vzájemně navazovat. Návštěvníkům se představí například kapely Skyline, Ajdontker, Degradace, Vees, The Places a další. Mezi zahraničními hosty nebudou chybět italští Low-Fi, slovenští, From Our Hands i němečtí Jamaram.

Na klubovou scénu míří dokonce dva zástupci až z Velké Británie. Klubová scéna potěší hlavně milovníky electro rytmů. Návštěvníky zde roztančí hned několika DJ's jako například Pier, britský Cern, Djeda Lebeda, Sayko, Rido a další.

Na divadelní scéně vystoupí OSTR.UŽ.I.NY a bude připraven i Divadelní Workshop, filmy pro odpočinek chybět nebudou, stejně jako doprovodný program v podobě BMX exhibice na kolech a dalších zajímavosti.

Vstupenky je možné zakoupit levněji v předprodeji, a to přímo na Lodičkách nebo v Agape na karvinském náměstí. Poté až na místě. Festival Dokořán mohou navštívit i lidé s pohybovým postižením. Celý areál je kompletně bezbariérový, s pevnou plochou. K dispozici bude také přizpůsobené WC.

Letos poprvé bude na festivalu provozován bezBAR, unikátní putovní bar, ve kterém obsluhují lidé na vozíčku. BezBAR je projekt Nadace OKD, která se mimo jiné dlouhodobě a systematicky věnuje integraci hendikepovaných do pracovního procesu i běžného života včetně kultury.

Reklama

Výběr článků

Načítám