Hlavní obsah

Mrtvou neměl nikdo rád - křest audioknihy

Novinky, Marcela Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě vydává novou audioknihu pro slabozraké a nevidomé. Ve středu 30. října ve 14.00 ji pokřtí autorka předlohy spisovatelka Eva Tvrdá a herec Josef Kaluža z Komorní scény Aréna, který knihu načetl.

Foto: Marcela Stehlíková

Obal audioknihy Mrtvou neměl nikdo rád.

Článek

Stalo se již tradicí, že Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě každý podzim vydává novou audioknihu určenou zrakově handicapovaným čtenářům.

„Protože nejoblíbenějším žánrem jsou krimipříběhy a thrillery ze současnosti, padla v letošním roce volba na detektivní příběh Mrtvou neměl nikdo rád autorky Evy Tvrdé,“ uvedla Monika Oravová z vědecké knihovny, která stála u zrodu tohoto projektu.

CD vychází v edici Regionální audioknihy, kterou shodou okolností před 5 lety odstartoval titul Dědictví od stejné autorky. Zatímco tehdy si posluchači mohli poslechnout novelu o životních osudech žen na Hlučínsku, nyní knihovna sáhla po detektivce napsané ve stylu Silesia Noir, tedy detektivce temné jako Slezsko samo.

Audioknihu načetl herec Josef Kaluža z Komorní scény Aréna a natočena byla v ostravském studiu Českého rozhlasu. Stejně jako ostatní CD z uvedené edice bude zdarma zaslána do všech zvukových knihoven v České republice, které slouží zrakově handicapovaným.

Autorka Eva Tvrdá na svém facebookovém profilu uvedla: „Velká radost! Velká radost ještě vystupňovaná: Knihu načetl můj oblíbený herec Josef Kaluža z mého oblíbeného ostravského divadla Komorní scény Aréna. Někdy si štěstí přece jenom vzpomene a potěší... Moc se těším.“

Reklama

Výběr článků

Načítám