Hlavní obsah

Motosalon v Brně přilákal rekordní počet návštěvníků

Novinky, Denisa Motáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motosalon, který se letos konal od 3. března do 6. března v pavilonu P na brněnském výstavišti, přilákal rekordní počet návštěvníků - přišlo jich 60 tisíc.

Foto: Denisa Motáčková

Pepa Vojtek ze skupiny Kabát

Článek

Na ploše 6000 metrů čtverečních, což činí 20procentní nárůst plochy oproti roku 2014, se zúčastnili vystavovatelé s celkem 250 značkami, což je opět větší počet než v roce 2014. V tiskovém středisku se akreditovalo 248 novinářů. Motosalon je jediným veletrhem, který zaštiťuje motosekce Svazu dovozců automobilů s účastí importérů. 

V sobotu 5. března v 19 hodin byly slavnostně vyhlášeny výsledky ankety Motocykl roku 2016. Celkovým vítězem ankety Motocykl roku 2016 se stala Yamaha MT-10. Pro ceny si přišli i zástupci Kawasaki, Hondy, Ducati nebo Suzuki.

Ve skútrech do 125 cm3 zvítězila Kawasaki J125. Ve skútrech nad 125 cm3 - Yamaha TMAX, v endurech včetně cestovních CRF1000L Africa Twin. V kategorii klasik včetně choperů a cruiserů se stal vítězem Ducati  XDiavel S. Cestovní silniční motorky pokořila Suzuki GSX-S1000FA a sportovní silniční motorky vyhrála opět Kawasaki NINJA H2R. V kategorii naked bikes zvítězila Yamaha  MT-10, která se zároveň stala absolutním vítězem ankety.

Reklama

Výběr článků

Načítám