Hlavní obsah

Mostecká badmintonistka Grznárová startovala na Grand Prix „A“ v Aši

Novinky, Martin Kučera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Badmintonisté mosteckého Baníku startovali na přelomu ledna a února na regionálních turnajích a sbírali medaile.

Foto: BK TJ Baník Most

Badminton – Grand Prix „A“ U13 v Aši

Článek

Do turnaje Grand Prix „A“ kategorie U13 v Aši se z mosteckého Baníku kvalifikovala pouze Tereza Grznárová. V singlu a v mixu s Dennisem Kerplem (BK TU Liberec) přešla přes první kolo, ve druhém už ale prohrála a v obou případech z toho tedy byla dělená devátá příčka.

Ve čtyřhře dívek nastoupila s Kateřinou Malou (1.BK Šumperk). V prvním kole vyhrály nad dvojicí Králová – Turoňová (TU Liberec, Meteor Praha) 21:17, 21:17. Ve čtvrtfinále podlehly Bouberlové a Czajové (Vodňany, Orlová-Lutyně) 8:21, 12:21 a skončily na děleném pátém místě.

Badmintonisté Baníku Most dále startovali na turnajích nižších kategorií v Ústí nad Labem (GP „C“ – U19, GD „D“ – U13), Mostě (GP „C“ – U13 a U15), Benátkách nad Jizerou (GP „C“ – U15) a v Radonicích (Junior Cup) a získali na nich i několik medailových umístění.

Při Grand Prix „D“ U13 v Ústí nad Labem skončili Filip Langmajer a Veronika Burdová ve dvouhře shodně na druhém místě. Filip Langmajer a Matěj Trup přidali ještě stříbro z deblu.

Dan Ickert vybojoval bronz v Mostě na turnaji Grand Prix „C“ kategorie U15. Další bronz a rovněž v Mostě získala Veronika Burdová ve čtyřhře s Monikou Niedermayerovou (TJ Chemička Ústí n.L.) při Grand Prix „C“, věkové kategorie U13.

Nejmladší žáci se představili v Radonicích. Z mosteckého Baníku se do výsledků radonického podniku nejlépe zapsal druhým místem Jan Bleyer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám